7.9 C
София
четвъртък, април 18, 2024

С колко ще се съкрати престоят на летищата след влизането ни в шенгенското пространство?

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Първият шенгенски полет на летището в Бургас кацна вчера сутринта малко след 10:00 ч. Това е и първият чартър с туристи по Южното Черноморие за този летен сезон. Общо 185 пасажери бяха посрещнати с воден салют и официална церемония, заради откриването на шенгенския гейт.

Само за 15 минути след кацането всички 185 пътници слязоха от самолета и напуснаха летището.

„Едно от задължителните условия е пътниците, които пътуват в шенгенското пространство и тези, които не пътуват в него, да бъдат разделени. Има допълнително видеонаблюдебние и компенсиращи мерки чрез извършване на полицейски проверки, които целят да гарантират сигурността на летищети и в държавата“, каза началникът на гранично полицейско управление- летище Бургас – комисар Мирослав Тодоров, пред БНТ.

Той обясни, че времето за преминаване на пътници, пътуващи в шенгенското пространство през летището, ще се съкрати средно с около 15-20 минути.

„Децата няма да подлежат на гранични проверки. При наличие на някакво странно поведение от страна на родител или детето ще бъдат обект на нашите компенсиращи мерки“, обясни още комисар Мирослав Тодоров.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img