8.5 C
София
събота, април 20, 2024

Съдът заличи от свидетелите жената, която уж шофирала колата на Семерджиев

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Съдът заличи от списъка със свидетели жената, която според защитната теза на Георги Семерджиев е шофирала джипа му в нощта на тежката катастрофа с две жертви на бул. „Черни връх“, съобщава БНТ.

Въпросната жена не се яви и на днешното съдебно заседание.

Според магистратите защитата на подсъдимия е имала многократни възможности да я осигури като свидетел, но това така и не се е случило.

Прокуратурата поиска потвърждаване на присъдата на Семерджиев. Софийският градски съд го осъди на 20 години затвор за тежката катастрофа, при която загинаха две млади жени.

На предишното заседание по делото се яви млада жена, която заяви пред съда, че е била в колата по време на фаталната катастрофа.

По нейни думи шофьор не е бил Георги Семерджиев, а непозната жена.

По време на заседанието беше приета и експертиза, според която следи от ДНК-то на Семерджиев не са открити по въздушната възглавница на автомобила му.

Припомняме, на Семерджиев са повдигнати общо пет обвинения, като по най-тежкото от тях – за причиняване на катастрофата на бул. „Черни връх“на 5 юли 2022 г., при която загинаха две момичета, на първа инстанция беше осъден 20 години затвор при първоначален строг режим, както и да заплати 700 000 лева кръвнина на близките на едно от загиналите момичета.

Сред най-противоречивите неща по време на съдебния процес бяха две експертизи, чиято цел беше да стане ясно дали Семерджиев е употребил наркотици, преди да се качи зад волана в деня на катастрофата. Едната експертиза даде положителен резултат, а другата – отрицателен.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img