18.8 C
София
вторник, май 28, 2024

Съдебната реформа катастрофира

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Криза има в държавата. Това каза пред БНТ Крум Зарков, съветник на президента по правни въпроси. Служебният кабинет няма солиден гръб зад себе си, първите му стъпки са неубедителни, смята той.

Заради детинство, завист и фрустрация са ограничени правомощията на президента, според него. Президентът е единственият, който стои на мястото си в момента, категоричен бе бившият правосъден министър. Той е последният авторитет и затова думите му имат тежест, категоричен бе той и обясни, че Румен Радев не си хаби думите на халост. Затова и ветото му върху Закона за насърчаване на инвестициите е прието.

Зарков критикува начина, по който се законодателства в Народното събрание и даде за пример Закона за хазарта и промените в други закони през преходни и заключителни разпоредби. Продължаваме да живеем в държава, в която една сметка за парно може да провали цял живот, коментира той и настоя да се приеме Законът за личния фалит.

Последното плащане, което имаме по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) е при последния служебен кабинет на Румен Радев, припомни Зарков.

Имаме необходимост от Закон за личния фалит, подчерта отново бившият правосъден министър. Всичко, което говорим за съдебната реформа, катастрофира, допълни той.

От парламентарните комисии по съдебните казуси нищо не станало ясно. Прокуратурата тотално изчезна от общественото пространство, критикува Крум Зарков.

Изборите ще бъдат трудни за организиране, смята още той.

В обществото ни се усеща тотално отвращение, изтъкна също Зарков.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img