20.8 C
София
неделя, юни 16, 2024

Сарафов: Двама прокурори са получили заплахи за живота си с патрон и кръст от клонки

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Двама прокурори са получили заплахи за живота си. Това каза изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов на заседание на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС). 

„В неделя, на 11 февруари, получих доклади, че двама прокурори от градската прокуратура са получили заплаха за живота си. Единият е получил патрон в пощенската си кутия. Обвинителят намерил патрона след разходка със семейството си. Друга негова колега, също в неделя, прибирайки се, пред входната врата на жилището й открила кръст от клонки“, каза Сарафов. 

Според него това е конкретен план и предупреждение да внимават в работата си, да не бъдат активни в дейността си. „Тези случаи не можем да извадим от контекста на ситуацията в момента“, посочи той и допълни, че ще поиска охрана за тях от правосъдния министър.

На свой ред министърът на правосъдието Атанас Славов заяви, че незабавно ще бъде задействан механизмът за защита на магистрати.

„Обществената вакханалия със заплахи срещу магистрати трябва да спре. Разследването трябва да приключи, без колегите да се влияят от заплахи срещу тях“, каза Сарафов.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img