25.8 C
София
четвъртък, юли 25, 2024

Случаят „Дебора“ се заплита

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Районна прокуратура – Стара Загора ще протестира решението на Районен съд – Пловдив, с което беше върнато на обвинението делото за нападението над 18-годишната Дебора.

Според съда има допуснати процесуални нарушения. Прокуратурата обаче не е съгласна с това.

Припомняме, че Дебора Михайлова беше брутално нападната и обезобразена с бръснарско ножче през 2023 година. Задържан за нападението беше Георги Георгиев. Обвиненията срещу него са за причиняване на средна телесна повреда с особена жестокост, принуда и закани за убийство.

„За да прекрати съдебното производство и върне делото на Районна прокуратура – Стара Загора районният съд в Пловдив е приел, че е на лице неяснота относно причиняването на черепно-мозъчната травма в обстоятелствената част на обвинителния акт. Съдът е приел, че с оглед на систематичното описване на деянията е следвало на определено място при описване на хронологията на действията да се посочи, че е причинена черепно-мозъчна травма.

Малко по-нататък в изложението на обвинителния акт това е посочено, така че гледната точка на наблюдаващия прокурор е, че няма допуснато съществено процесуално нарушение, още по-малко то да води до нарушаване на правата на обвиняемото лице“, каза районният прокурор Таня Димитрова.

Наблюдаващите прокурори ще изготвят протест в тридневен срок, който ще бъде разгледан от Окръжен съд – Пловдив. 

„Ще изложим аргументите си защо считаме за неоснователно това връщане, но ако не бъде уважен протестът, ще отстраним пропуските в обвинителния акт съобразно указанията на съда и незабавно ще го внесем за продължаване разглеждането в Районен съд – Пловдив.

Това дело е приоритет за Районна прокуратура – Стара Загора, работено е на пълни обороти, проведено е изключително качествено разследване, събрани са достатъчно доказателства. Това връщане на делото за, по наше мнение, несъществено процесуално нарушение, няма да промени хода на производството“, допълни Димитрова.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img