15.8 C
София
понеделник, май 20, 2024

Спряно е разследването за каналджийство срещу сина на Софи Маринова

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Синът на Софи Маринова – Лоренцо няма да бъде разследван за трафик на мигранти. Разследването срещу него за тартор на кримигрупа, занимавала се с трафик на мигранти, е прекратено поради липса на доказателства. Това разбра „България Днес“ от пресцентъра на Районната прокуратура в Бургас.

„Имаше разследване срещу Лоренцо, но така и не са събрани доказателства, които да го уличат в каналджийство. Осъден е само Иван Станчев, който твърдеше, че Лоренцо е лидер на престъпната група. Станчев е осъден на 11 месеца условно миналата година.“ Това казаха от Районната прокуратура в морския град.

Припомняме, че Лоренцо бе обявен за общонационално издирване след като на 21 септември 2022 г. на КПП Русокастро бе задържан джип с 9 сирийци, превозвани от 24-годишния Иван С. от столицата. Каналджията разкрил пред разследващ полицай, че джипът му бил даден от Лоренцо, който му обещал и пари, след като свърши работата. По-късно обаче задържаният опитал да промени показанията си, като само потвърдил, че се познава с Лоренцо и че на 21 септември двамата са пътували заедно към Айтос, но объркали пътя и били спрени край Русокастро. Аверите пътували с два автомобила. 

Лоренцо тогава отрече да се е занимавал с незаконни дейности. 

През 2023 година 21-годишният син на Софи Маринова бе отново задържан, след като у него било намерено бяло прахообразно вещество.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img