25.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Ще гласува ли НС новото правителство?

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

В първия пленарен ден за седмицата се очаква да стане ясна съдбата на проектокабинета „Габриел”, който вчера беше представен пред президента Румен Радев.

След връчването на изпълнения мандат, от ПП-ДБ обявиха, че състава на проектоправителството не е обсъждан с тях. Оказа се дори, че не е искано съгласието на номинираните за министри, а премиерът в оставка Николай Денков заяви, че отказва да участва в този състав на правителство. Последваха го и други номинирани за министри от групата на ПП-ДБ.

Президентът издаде указ, с който предлага Народното събрание да избере номинираната за премиер Мария Габриел. А от ПП-ДБ поискаха държавният глава да оттегли указа.

От президентската институция отговориха, че указът на държавния глава няма никакво отношение нито към структурата, нито към състава на Министерски съвет, а тяхното предлагане за гласуване от НС е изрична отговорност на кандидата за министър-председател.

Дали ще се стигне днес до гласуване на кабинета „Габриел” в Народното събрание засега не е ясно. В 8.30 часа ГЕРБ-СДС свикват пресконференция, на която очакваме отговор на този въпрос.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img