20.8 C
София
неделя, юни 16, 2024

Тръмп нападна Байдън: Искаше да ме ликвидира

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Доналд Тръмп, който е кандидат за президент на Щатите от републиканската партия, нападна настоящия президент Джо Байдън и Министерството на правосъдието. Думите на Тръмп са провокирани заради съдебните дела, които се водят срещу него на фона на кампанията му за президент.

В социалната мрежа Truth Social бизнесменът отправи директни нападки:

„Те копнеят да направят немислимото. Джо Байдън беше готов да ме ликвидира и да изложи семейството ми на опасност. Корумпираното Министерство на правосъдието на Байдън, в своята незаконна и противоконституционна атака срещу Мар-а-Лаго, разреши на ФБР да използва смъртоносна сила срещу мен“.

Думите на Тръмп визират заповедта за обиск от август 2022 година, когато агенти в цивилно облекло нахлуха в имението на Тръмп в Мар-а-Лаго във Флорида, за да търсят секретни документи, които той отказал да предаде на правителството, съобщава „Гардиън“.

В съдебна декларация от правния екип на Тръмп, подадена през май, се казва, че заповедта за обиск съдържа „декларация за политика относно използването на смъртоносна сила“, като се посочва, че „служители на правоприлагащите органи на Министерството на правосъдието могат да използват смъртоносна сила, когато е необходимо“.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img