20.8 C
София
неделя, юни 16, 2024

Уволниха шефа на областното пътно управление във Варна след катастрофата с Кирил Петков

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

След катастрофата с кола на НСО край Аксаково, в която участва и съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков – министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова е разпоредила незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ – Варна Севдалина Казълова.

Това се случва, след като премиерът Димитър Главчев поиска от министър Коритарова да извърши незабавна проверка във връзка с информацията за асфалтирана част от път в района на Аксаково.

Докато тече дисциплинарното производство служителите са отстранени от работа, съобщават от ресорното министерство.

Със своите действия или бездействия служителите са допуснали асфалтирането на част от отсечка на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа, в която участва и  Петков. Той се возеше в джип на служебна охрана, когато шофьор на ауди отне предимството на колата. 

Кирил Петков не пострада при инцидента, но 63-годишният шофьор на аудито почина. В болница е настанена 58-годишната жена, возила се в автомобила. Нейното състояние в момента е стабилно, но тя все още е в реанимацията на Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Анна“ във Варна. Пътуващите четирима от колата на НСО бяха невредими.

Министър Коритарова е изпратила и сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата, извършила ремонта.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img