19.8 C
София
вторник, май 28, 2024

Вижте стенограмата от заседанието на кабинета „Главчев“ за болницата „Мама и аз“ – точката е гласувана без възражения (ДОКУМЕНТ)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Министерски съвет публикува стенограмата от заседанието на служебното правителство, провело се на 30 април т.г., на което бе взето решението за създаване на частна детска болница „Мама и аз“. Документът е публикуван днес и е публично достъпен на Правно-информационната система на Министерския съвет.

От стенограмата е видно, че решението е втора точка от дневния ред, а по него докладва служебният министър на здравеопазването Галя Кондева. След това е прието без служебният премиер и другите министри да изразят съображения по него.

Въпрки това след реакции на институции, политически партии и неправителствени организации служебният премиер Димитър Главчев разпореди решението за строеж на частна многопрофилна болница „Мама и аз“ да бъде отменено ден, след като бе прието. Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет, бе записано в съобщението, разпространено от правителствената пресслужба.

В него се посочваше още, че ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран в същия ден от служебния министър на здравеопазването, Главчев ще предложи на президента Румен Радев служебният министър на здравеопазването Галя Кондева да бъде освободена от поста.

Припомняме, че здравният министър депозира решение за отмяна няколко часа по-късно и то беше прието.

Поведението на Глачев обаче е трудно обяснимо, тъй като ден по-рано той е одобрил без възражение точката на заседанието на Министерски съвет. Възможно е премиерът въобще да не е бил запознат с казуса с лечебното заведението и да е размислил чак след позициите на политическите партии.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img