7.9 C
София
четвъртък, април 18, 2024

Владимир Путин назова по име Навални, определи смъртта му като…

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Руският президент Владимир Путин определи смъртта на опозиционера и критик на Кремъл Алексей Навални като тъжно събитие, съобщава „Интерфакс“.

Путин за първи път коментира смъртта на опозиционния политик и за първи път публично произнася името на Навални.

„Що се отнася до г-н Навални, да, той почина. Това винаги е тъжно събитие“, каза той на пресконференция след резултатите от президентските избори. „За съжаление се случи. Нищо не може да се направи. Такъв е животът“, каза Путин за смъртта на Навални.

В същото време Путин отбеляза, че „имахме и други случаи, когато хора в затвора умираха“. Това не се ли е случвало в САЩ? Случвало се е, и то неведнъж“, обърна се той към американски журналист, който зададе въпрос за смъртта на Навални.

Ръководителят на Руската федерация потвърждава, че няколко дни преди смъртта на Алексей Навални му е било предложено да го размени за руснаци, държани в чужди затвори, и той се е съгласил с това. 

„Няколко дни преди Навални да почине, някои колеги – не служители на администрацията, а някои хора – ми казаха, че има идея да го разменим за някои хора, които са в затвори в западни страни“, каза той. Може да ми вярвате, може и да не: човекът, който говори с мен, още не беше довършил изречението си, но аз казах: „Съгласен съм“, продължи Путин.

В същото време той подчерта, че е съгласен на това при едно условие.

„Ще го сменим, за да не се връща. Нека си седи там“, каза Путин.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img