25.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Внесоха обвинение срещу прокурор Константин Сулев, замесен с Пепи Еврото

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Внесоха обвинение срещу прокурор Константин Сулев, замесен с Пепи Еврото. 

В Софийския градски съд е внесен обвинителен акт срещу Константин Сулев по чл. 282, ал. 2 НК. Той е обвинен, че за времето от 30.05.2023 г. до 01.06.23 г. в град София, при условията на продължавано престъпление (пет деяния), в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – прокурор при Софийска районна прокуратура, нарушил и не изпълнил служебните си задължения с цел да набави облага за И. Г. като не допусне да бъде изнесена информация срещу него в медийното пространство, както и с цел да причини другиму вреда, а именно на П. П. и К. Х., като от престъплението могат да настъпят немаловажни вредни последици – незаконно засягане правата на граждани и уронване престижа на съдебната власт, в частност на прокуратурата.

По внесения обвинителен акт в СГС е образувано НОХД № 1387/24 г. Предстои да бъде насрочено разпоредително заседание.

Той е един от четиримата прокурори, разследвали дейността на Петьо ПетровЕврото през май м.г. Делото беше иззето от градската прокуратура, където го прекратиха.

От него са отделени материали, по които сега Сулев става подсъдим. Според колегите му от горната инстанция той е нарушил и не изпълнил служебните си задължения с цел да набави облага за бившия главен прокурор Иван Гешев (тогава все още действащ, бел. авт.) като не допусне да бъде изнесена информация срещу него в медийното пространство, както и с цел да причини вреди на Петьо Петров и доверения му човек Кристиян Христов.

Последният е служител на Пепи Еврото и беше формален собственик на отнетия от Илия Златанов асансьорен завод. През май м.г. Христов искаше да даде пресконференция в БТА, но по разпореждане на прокурор Сулев беше обявен за издирване и задържан от ГДБОП пред БТА. От показания на свидетели срещу Пепи Еврото става ясно, че Христов е негов служител и чест посетител в ресторант „Осемте джуджета“

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img