25.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Всички чакат ДПС

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Народните представители коментираха уклончиво ситуацията в ДПС, след като Ахмед Доган поиска оставката на Делян Пеевски. Делян Добрев и Христо Герджийски от ГЕРБ заявиха, че ДПС трябва да изясни и не могат да коментират процесите в другите партии.

Пред журналисти на влизане в Партийния дом депутатите Делян Добрев и Христо Герзийски от ГЕРБ заявиха, че от ДПС трябва да кажат какво се случва и че не могат да коментират процесите в другите партии. Според тях втория мандат няма да мине.

Депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев пък заяви, че става въпрос за война между турци и еничари.

Формалните експремиери Кирил Петков и Николай Денков коментират ситуацията в ДПС, като виждат деградация на модела „Пеевски“.

Рамадан Аталай, депутат от ДПС, очаква кризата в партията да се разреши нормално, като се очакват оставки, ако Ахмед Доган ги поиска.

Председателството на ДПС на Пеевски ще бъде решено от централния съвет. Рамадан Аталай очаква да бъдат изключени още депутати, но не и двупартийни крила.

ДПС ще вземе втория мандат независимо от партийната криза, като предложи разговори с други формации за съставяне на редовно правителство и извеждане на България от кризата.

По време на третия мандат, ако не се реализира втория, ДПС също ще очаква да види политиките, визията и програмата за развитие на България.

Действията са в друга посока на други хора, лаконичен бе Джейхан Ибрамов в кулоарите на парламента.

Джевдет Чакъров заяви, че писмото на Доган е пределно ясно и казва каква е ситуацията в партията и в международен план. Всички са запознати с неговото послание, посочи Чакъров. И добави, че колективните органи на партията ще решат какво ще се случи с ДПС и дали формацията ще се разцепи на две отделни партии. Това, за което Доган призовава, е ДПС да се освободи от страха, цитира Чакъров писмото на почетния президент на ДПС.

Той отново се позова на колективните органи на ДПС в отговор на въпрос дали председателят на партията Делян Пеевски ще бъде отстранен. ДПС преживя много кризи и се надявам, че разумът ще надделее. Не бива да има разцепление в ДПС и трябва да бъдем отговорни за това, което ще става в партията и в страната с оглед националната сигурност на България, категоричен бе Чакъров.

Джевдет Чакъров уточни, че предстои да бъде обсъдено в ДПС кой да вземе втория мандат за съставяне на правителство. ДПС ще положи усилия за съставяне на редовно правителство.

Вицепрезидентът Илияна Йотова очаква президентът Румен Радев да обяви датата, на която ще връчи втория си мандат, като отбелязва, че не чува предложения за трети мандат.

Източник: https://news.bg/

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img