8.5 C
София
събота, април 20, 2024

Започва война за наследството на Нотариуса

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

  Война за наследството на Мартин Божанов-Нотариуса се заформя, разкри голямата дъщеря на убития брокер в съдебната ни система. Шестима ще се борят за имотите и парите му. Това са петте му деца и вдовицата му Гергана Божанова, която е майка на двете най-малки от тях.

  Имотите на Нотариуса са на стойност около 700 бона, пише България днес. Поръчково убитият схемаджия, който бе ликвидиран на 31 януари, остави доста оскъдно наследство – един апартамент и два гаража в София, 91 декара обработваема земя в Болярово и 2 парцела в село Карлуково, община Луковит. След смъртта му автоматично съпругата му Гергана и двете им деца, едното, от които е все още бебе, а другото е на 4 годинки, синът му Любен, дъщеря му Мария и едно незнайно пето дете ще получат по 1/6 от имотите му. Това означава, че всеки от наследниците ще разполага с малко под 117 бона в имоти и парцели. Майката на Нотариуса Стойка, братята му Мартин и Веселин и сестра му Анна не могат да имат каквито и да е било претенции, защото Божанов има преки наследници.

  За петте деца на Нотариуса съобщи дъщеря му Мария Божанова в интервю по Нова телевизия. Щерката каза, че баща й има 5 деца от 4 жени. При проверка в Софийския районен съд (СРС) се оказа, че няма никакви данни за каквито и да е било разводи на Мартин Божанов. Това може би се дължи на факта, че всичко преди 2010 година е заличено в системата на СРС, а сигурно има и значение, че Божанов си е сменил ЕГН-то, което го прави непроследим за даден период от време.

  Що се отнася до наследниците на схемаджията много е вероятно да се появят недоволства и да се стигне до дела за делба. За това подсказа дъщерята на Нотариуса Мария. Тя разкри, че жената на баща й Гергана е отправила индиректна заплаха към нея заради това, че е възразила, че последната съпруга се опитва да стане едноличен собственик на дружеството на баща й .

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  Последни новини
  - Advertisement -spot_img
  Свързани статии
  - Advertisement -spot_img