8.5 C
София
събота, април 20, 2024

Зеленски обяви: Руснаците ще получат изненада

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Украйна ще готви ново контранастъпление през 2024 г., каза украинският президент Владимир Зеленски в интервю за Fox News.

„Защитата е задача номер едно. Ще продължим успешната си история в Черно море. Няма да навлизам в подробности, но руснаците ще получат някои изненади.

Югът е важен; отбраната на изток, където руската армия има повече от 200 хиляди войници, също е много важна. И, разбира се, ще подготвим ново контранастъпление, нова операция. Разбира се, аз Не казвам, че просто ще стоим отстрани. Това зависи от много неща“, изброи Зеленски плановете на украинското командване.

В същото време той призна, че дори отбраната е сериозно предизвикателство за украинските въоръжени сили, тъй като силите на бойното поле не са равни.

Държавният глава на Украйна добави, че сега ситуацията на бойното поле не е справедлива, тъй като силите на страните не са равни.

Украйна се нуждае от оръжия, по-специално от системи „Пейтриът“, системи с голям обсег с обсег 300 км и други видове.

През януари ръководителят на украинското разузнаване Кирил Буданов заяви, че нова украинска контраофанзива може да започне още през пролетта, веднага след пълното прекратяване на настъплението на руските окупатори.

Наскоро обаче в интервю за WSJ шефът на Главното разузнавателно управление промени мнението си. Той каза, че ако Украйна тази година може да води умна отбранителна война, то през следващата година нашите въоръжени сили ще могат да започнат нова контранастъпление.

Основният въпрос е дали западните съюзници са готови да предоставят на Украйна боеприпаси през цялата година, докато отбранителните сили се подготвят за своята операция.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img