25.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Борисов: Много сме далече от ротацията!

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

„Не сме се срещали от доста време. Решението е, каквото се разберат Денков и Габриел“, каза Борисов на въпрос дали е имало сутрешна лидерска сбирка в сглобката.

„Нашите депутати не са пионки и пешки, за да гласуват по някакъв начин. Когато дойдат Денков и Габриел и ни убедят, че трябва да гласуваме, ще гласуваме. Доколкото знам те са заедно в Мюнхен и ще използват времето, за да си говорят, правят си анализи. Ние не участваме в това“, разкри лидерът на ГЕРБ.

„Една некоалиция, коалиция, сглобка изисква много високо ниво на политическа култура. Когато си назначен с подписите на двама души, когато си получил подкрепата на толкова депутати от една партия, логично е да информираш по важни въпроси тази партия. Една такава система работи по друг начин. В момента всички министри са техни, както и 2/3 от областните управители. Ако мислят, че с 30 депутати от ПП ще продължи това да се случи, нашите депутати няма да са съгласни“, добави Борисов.

„Много сме далече от ротацията“, обясни той. По думите му причина за това е непрекъснатите изявления на колегите му от сглобката, които непрекъснато червени линии.

„В спортното министерство ги заловиха с десетки хиляди левове подкуп. Когато ми кажат, че са за чистачката, аз не съм глупав да мисля, че е така. Трябва да си понесат отговорността. Ако искат, да си го държат този министър. Не можем да подкрепяме корупционни схеми. Това съм казал за спортното министерство. До този момент не сме чули от ПП тези пари за кой са били“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Вчера гледах един гръцки бизнесмен, който обясняваше на какъв натиск е бил подложен. Единственото обяснение, което чух по въпроса, е, че Асен Василев не може да знае всичко. Когато нещо се случваше в България, всички въпроси бяха към мен. Ако Мария Габриел и Денков намерят изход от ситуацията, ще подкрепим. Ако някой си мисли, че с 30 депутати ще извива ръцете на 69 депутати, няма да се случи.България ни е мила, направих огромни компромиси, но трябва да има някаква култура на управление“, предупреди Борисов.

„В момента сме оставили едни хора да се учат да управляват. Нито се строи, нито се прави нещо. Пълен застой във всичко. Само си мислят едни розови фрази. Паднах от власт в името на страната. При всички случаи сега е по-добре, отколкото беше“, каза още той.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img