18.8 C
София
вторник, май 28, 2024

Денков и Василев се връщат в НС като депутати, Ковачева подаде оставка

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Бившият премиер Николай Денков и ексфинансовият министър Асен Василев се връщат в парламента като депутати. Това съобщи от парламентарната трибуна председателят на НС Росен Желязков. Заедно с тях се възстановяват пълномощията като народни представители на Атанас Славов и Андрей Цеков, които бяха министри – съответно на правосъдието и на регионалното развитие.

Прекратени са пълномощията на замествалите ги по време на участието им в правителството Бенямин Хасан, Веселин Недев, Радослав Василев и Мирослава Петрова, предаде БНР.

Росен Желязков съобщи и за подадената оставка на националния омбудсман Диана Ковачева във връзка с избора ѝ в Европейския съд за правата на човека и предстоящото й встъпване в длъжност. Съгласно закона предсрочното прекратяване на правомощията й не се гласува.

От трибуната беше съобщено за преминаване през въздушното пространство и територията ни на съюзнически и чужди въоръжени сили и средства, включително за участие в учение извън страната и за съвместна подготовка.

Председателят на НС Росен Желязков поздрави мюсюлманите в България със започналия празник Рамазан Байрям.

„Бих искал от трибуната на Народното събрание да поздравя мюсюлманите в Република България и да им пожелая в този светъл за тях празник много радост, благополучие и най-вече здраве. И нека всички ние да сме пример за толерантност спрямо идните поколения и да се радваме на мир, любов и благоденствие. Честит празник!“, пожела Желязков.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img