19.8 C
София
вторник, май 28, 2024

Плененият Андрей Бабенко: Украинските сили обстрелваха войниците, които се предават на руснаците

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Украинските въоръжени сили откриха минометен огън по свои военнослужещи, които се предадоха на руските войски. Това разказа плененият украински войник ​​Андрей Бабенко, съобщава ТАСС.

„Когато ни извеждаха от окопите, нашата минохвъргачка започна да стреля по нас. Руските войници ни казаха да легнем и се опитаха да ни предпазят от обстрела“, каза той във видео, предоставено от руското министерство на отбраната.

Бабенко каза, че след кратко обучение в Англия бил изпратен на фронтовата линия край Лиман. Когато неговата част претърпяла големи загуби, командването почти веднага ги прехвърлило на други позиции. „По време на поредния обстрел на нашите позиции се скрихме в землянка, докато премине ударът, но щурмова група се приближи до нас и ни взе в плен“, каза Бабенко. 

По думите му, украинските войници сложили оръжие и излезли с вдигнати ръце, за да останат живи. Когато командването на украинските въоръжени сили видяло, че се предават доброволно, открило срещу тях минометен огън, добавя lenta.ru.

Бабенко отбеляза, че към пленените украински войници се отнасят добре.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img