20.8 C
София
неделя, юни 16, 2024

СДВР с акция „купен вот“! Има арестувани

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Специализирана полицейска операция срещу търовията с вот и срещу нарушаването на политически права на гражданите се провежда в София, съобщиха от СДВР.

Засилено полицейско присъствие има в кв. „Христо Ботев“. Полицейските действия започнаха рано тази сутрин. Някои улици са блокирани от униформени.

Директорът на СДВР Любомир Николов каза пред медиите, че по време на операцията са задържани 26 души. Образувани са седем дела.

На различни адреса са намерени наркотици, фалшиви документи, акцизни стоки без бандерол. Сред задържаните има и човек, който се занимава с кражби на коли.

Един глас се търгува за между 50 и 100 лева, каза комисар Николов

Той посочи, че на различни адреси са намерени списъци с имена на хора, съответни суми срещу тях, мобилни телефони, наркотични вещества, фалшиви документи, акцизни стоки без бандерол и др. Има задържани лица и за притежание на наркотици, за незаконно притежание на газово и въздушно оръжие, за незаконно отнемане на моторно-превозно средство и луксозен джип. 

По данни на властите част от задържаните са вече осъждани.

Николов допълни, че е разкрита и печатницата за фалшиви дипломи за средно и висше образование.

Николов заяви, че подадените сигнали за купуване на гласове и образуваните досъдебни производства са повече от предходни години.

Операцията тече на територията на три районни управления и ще обхване голям периметър в столицата, посочи Николов.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img